icon-searchHae
Asiakkaille

Säästä sormiasi – puhu talteen terävimmät ajatuksesi

Tyhjän dokumentin syndrooma vaivaa yleensä aina silloin, kun pitäisi olla kaikkein luovimmillaan. Jos olet kuin minä, ja muodostat parhaimmat ajatuksesi yleensä puhuessasi niitä ääneen, olet oikean tekstin äärellä!

 

Google Docs puheentunnistusSuosittelen lämpimästi kokeilemaan Google Docsin sisäänrakennettua puhekirjoitusta, joka muuntaa puheen tekstiksi – myös suomen kielellä. Tämänkin blogipostauksen ensimmäisen version sanelin alusta loppuun kolmessa minuutissa. Välimerkkien oikomiseen, rakenteen hiomiseen ja muiden korjausten tekemiseen käytin toiset kolme.

Puhekirjoituksen aktivoit helposti. Avaa uusi Google Docs -dokumentti ja valitse Työkalut-valikosta Puhekirjoitus. Vaihda kieli haluamaksesi, klikkaa mikrofonin kuvaa ja anna palaa! Kannattaa käyttää ulkoista mikrofonia ja rauhallista puhenopeutta, jolloin kirjoituksen tarkkuus paranee huomattavasti.

Google Workspace -työkaluissa (entinen G Suite) on sisäänrakennettuna monia muita ominaisuuksia, jotka sujuvoittavat tahmeaa tiedostojen käsittelyä ja nopeuttavat työntekoa.