icon-searchHae
Asiakkaille

Offline kärsii inflaatiosta

Pohdintaa kirjaimellisesti pilvien päältä British Airwaysin takkuisen WiFin äärestä. Onko täällä työskentely tosiaan se firmojen iso ja aito huolenaihe?

Kun puhutaan pilvipalveluista, niin usein tulee kysymyksiä, että ”toimiiko se nyt sitten offlinessa” ja ”mites sitten kun olen lentokoneessa ja pitäisi tehdä töitä?” Nyt kun olen par’aikaa lentelemässä kohti San Franciscoa ja Google Cloud Nextiä, niin kerkesin pohtia tätä ihan käytännön kautta.

"Mites sitten kun olen lentokoneessa

ja pitäisi tehdä töitä?"

Omana varustuksena on Acerin Chromebook Spin 13, joka taitaa olla markkinoiden parhaita Chromebookkeja, mutta silti alle tonnin vehje. Muutaman kuukauden käytön jälkeen en kyllä vaihtaisi enää takaisin MacBookkiin kovin herkästi. Sen lisäksi tässä koelaboratoriossa muut työt on Google Workspacessa. Kaikki tavara on lähtökohtaisesti pilvessä enkä yleensä synkkaa mitään manuaalisesti koneelle. Tälle jälkimmäiselle 11h lennolle olisi budjetoitu pari tuntia töitä, koska yhtä projektia pitää kiireellisesti edistää. Kollegan kanssa istutaan vähän eri puolilla konetta, mutta työstetään samaa materiaalia.

Kuva chromebookista blogitekstiä kirjoittamassa

Etukäteen tsekkasin, että Driven algoritmi on näköjään osannut jo synkata suurimman osan tarvitsemistani dokkareista offline-käyttöön. Pari vähemmän käytettyä muistiinpanodokkaria klikkasin vielä itse varmuuden vuoksi koneelle ennen kuin poistuttiin lentokentän netin ääreltä. Tältä osin presiksen ja raportin edistäminen lähti käyntiin jo näppärästi ennen kuin lentokoneen wifi ehti edes ladata aloitussivuansa, hyvä!

Kollegan kanssa molemmat meistä lähti työstämään matskuja sovituilta osin, oli nettiä tai ei. Homma sujui selainpohjaisella pilvipalvelulla offlinessa vallan mainiosti, mutta tässä kohtaa heräsi todella iso ja relevantti kysymys: kuka ihan aidosti ja oikeasti on tuottavimmillaan ja haluaa työskennellä tällä tavalla?

"Onko satunnaiseen offline-työhön varautuminen se tulevaisuuden työnteon ja tuottavuuden ilmentymä?"

Tämä vahvisti sen, että itse olen näköjään niin tottunut siihen, että lennosta (hah) työstetään asioita yhdessä tiimin kanssa reaaliajassa, jolloin valmista tulee huomattavasti nopeammin ja jälki on parempaa verrattuna siihen, että jokainen tekisi lähtökohtaisesti asioita ensin omassa siilossaan. Jo tällä pienellä pätkällä offline-työskentelyn tuoma tehottomuus oikeasti tuntuu aika pahalta. Ja kyllä, tiedetään, että kaikissa maailmankolkissa ei ole välttämättä nettiä saatavilla ollenkaan, mutta sen ei pitäisi toimia gatekeeperinä sille, että kaikkialla muualla tehtävä työ on alisteinen tälle yhdelle erikoistapaukselle.

Pistää kuitenkin miettimään, että olisiko tämän verukkeen kuoppaaminen jo paikallaan?

PS. Gappsin tiimi on siis matkalla Google Cloud Nextiin San Franciscoon, josta tulossa paikan päältä lisää raporttia, kunhan päästään kurkkaamaan tarkemmin Googlen kristallipalloon. Jos olet siellä tai julkistukset ja aiheet muutoin kiinnostavat, niin pistä viestiä!